Kalapot esküvőre? Igen!

Nyári esküvők esetén gyakran felmerül a kérdés hogy mit tegyünk a napsütés ellen. Főleg égető a kérdés ha megkaptuk az esküvői meghívót és közeledik a nagy nap, és nem tudjuk mi lenne a legjobb választás.

 

Ha van dress code, figyelembe kell venni azt!

Ebben az esetben talán könnyebb a választás. Viszont hogyan válasszunk, ha nem kaptunk ilyen instrukciókat? Ehhez nyújt segítséget a Sapka Kalap cikke: Hogyan találjuk meg a megfelelő kalapot, ha esküvőre vagyunk hivatalosak?

 

Vendég a polgári vagy templomi szertartáson

Érdemes tisztázni hogy hol kerül megrendezésre az esküvő. Ha városi esküvőre vagyunk hivatalosak igyekezzünk hangsúlyozni az esemény ünnepi jellegét, és maradjunk a szigorúbb szabásoknál és stílusnál: ilyenkor az egyik legmegfelelőbb egy kis karimás pörge kalap masnival, virággal. Ha vidéki, vagy épp külső helyszínen megrendezésre kerülő szertartásra megyünk, akkor megengedett a lazább, kényelmesebb öltözet. Tökéletes választás például egy széles karimájú kalap is.

 

 

Ha vacsora vendégként veszünk részt az esküvőn

Nagyon fontos az ünnepélyes megjelenés! Ez természetesen vonatkozik a fejfedőre is. Legyen nagyon elegáns mind az öltözet, mind a kalap! Ilyenkor a legmegfelelőbb választás nőknek a koktél kalap.

 

 

A menyasszon édesanyja

A menyasszony után a legfontosabb szereplője az ünnepségnek. Fontos, hogy kellemes és kényelmes öltözéket válasszon, mert sok időt fog eltölteni a vendégekkel, nagyon sok fotón fog szerepelni, ezért is fontos, hogy az arca látható maradjon.

 

A vőlegény édesanyja

A harmadik legfontosabb nő a nagy napon. Bánhat lazábban a szabályokkal, ugyanakkor nem érdemes túlzásokba esni. Viselhet nagyobb karimás kalapot, de ha megoldható viselhetnek hasonló, vagy egyforma kalapot is a menyasszony édesannyával.

 

 

Személyes szempontok

A legfontosabb, hogy a ruhánk a ciőnk és a kalapunk mindig összhangban legyenek.

A választás során figyelnünk kell arra, hogy a ruha és az esküvői kalap is azonos stílusban legyen. Ilyenkor segít a dress code ahogy korábban emítettük. Lehet ez például a huszas évek, vagy egy tetszőleges téma aminek a színvilága segít a választásban.

A kalapot próbáljuk fel legalább egyszer, hogy biztosak legyünk benne, hogy a kalap illik az arcunkhoz, személyiségünkhöz, a választott frizurához! Ez minden esetben egyedi. A kalap próbája azért is ajánlott, hogy kiderüljön, hogy ha teljes "díszben" vagyunk, és hogy a választott kalapunk kihozza-e belőlünk a legjobb formánkat!

 

 

További hasznos cikkekért, tippekért, kövess minket a Facebookon és értesülni fogsz akcióinkról is!

 

Oszd meg másokkal is!

Kiemelt sapka, kalap trendek

Sapka Kalap
Sapka Kalap
Sapka Kalap