Kalapot esküvőre?

Nyári esküvők esetén gyakran felmerül a kérdés hogy mit tegyünk a napsütés ellen. Főleg égető a kérdés ha megkaptuk az esküvői meghívót és közeledik a nagy nap, és nem tudjuk mi lenne a legjobb választás.

Ha dress code van, azt figyelembe kell venni. Ebben az esetben talán könnyebb a választás. Viszont hogyan válasszunk, ha nem kaptunk ilyen instrukciókat? Ehhez nyújt segítséget a Sapka Kalap cikke: Hogyan találjuk meg a megfelelő kalapot, ha esküvőre vagyunk hivatalosak?

 

Vendég a polgári vagy templomi szertartáson: Érdemes tisztázni hogy hol kerül megrendezésre az esküvő. Ha városi esküvőre vagyunk hivatalosak igyekezzünk hangsúlyozni az esemény ünnepi jellegét, és maradjunk a szigorúbb szabásoknál és stílusnál: ilyenkor az egyik legmegfelelőbb egy kis karimás pörge kalap masnival, virággal. Ha falusi esküvőre, vagy külső helyszínen megrendezésre kerülő szertartásra megyünk, akkor megengedett a lazább, kényelmesebb öltözet. Ide beilleszthető például egy széles karimájú kalap is.

 

 

Ha vacsora vendégként veszünk részt az esküvőn nagyon fontos az ünnepélyes megjelenés! Ez természetesen vonatkozik a fejfedőre is. Legyen nagyon elegáns mind az öltözet, mind a kalap! Ilyenkor a legmegfelelőbb választás nőknek a koktél kalap.

 

 

A menyasszon édesannya: a menyasszony után a legfontosabb szereplője az ünnepségnek. Fontos, hogy kellemes és kényelmes öltözéket válasszon, mert ő tölti el a legtöbb időt a vendégekkel, nagyon sok fotón fog szerepelni, ezért is fontos, hogy az arca látható maradjon.

 

A vőlegény édesanyja: a harmadik legfontosabb nő a nagy napon, bár rá sokkal kevesebb teher hárul. Épp ezért sokkal lazábban bánhat a szabályokkal, ugyanakkor nem érdemes túlzásokba esni. Viselhet nagyobb karimás kalapot, de ha megoldható (és kedvük is van hozzá) viselhetnek hasonló, vagy egyforma kalapot is.

 

 

Személyes szempontok: a legfontosabb, hogy a ruhánk és a kalapunk mindig legyen egymással összhangban. A választás során figyelnünk kell arra, hogy a ruha és a kalap is azonos stílusban legyen. Ilyenkor segít a dress code: például huszas évek, vagy egy téma aminek a színvilága segít a választásban. A kalapot próbáljuk fel legalább egyszer, hogy bizonyosak lehessünk benne, hogy illik az arcunkhoz, személyiségünkhöz, a választott frizurához! Ez minden esetben egyedi. A próba azért is ajánlott, hogy kiderüljön, hogy ha teljes "díszben" vagyunk, az kihozza-e belőlünk a legjobb formánkat!

Fontos! Esküvőn, még a templomban sem vesszük le a kalapot, az végig fent marad a szertartások folyamán, és semmi esetre se vegyünk hozzá napszemüveget! Mondhatnám: tilos!

További hasznos tippekért, kedvezményekért, kövess minket Facebookon:
http://facebook.com/sapkakalap.hu


Sapkák, kalapok széles választékban

Szalma kalapok - Sapka Kalap

Nyári kalapok - Sapka Kalap

Western kalapok - Sapka Kalap