Kategóriák

Milyen kalap illik az arcformámhoz?

Így találd meg a fejformádhoz illő legjobb sapkát vagy kalapot. Ha valaki nem szeret sapkát vagy kalapot hordani az azért érezhet így, mert még nem talált rá a hozzá legjobban illő fazonra. Összeállításunk segít kiválasztani, milyen formájú kalap, sapka illik legjobban az arcformádhoz.

 

Ovális arc

 

Ovális arcforma

Az ovális arcot ideálisnak szokták nevezni. Nem csak azért, mert a legtöbb hajviselet jól áll neked, illetve szinte mindenféle kalap és sapka is jól áll, kivéve azok a merevített fazonok, amelyek hosszúkásak, felfelé emelkednek, ezek ugyanis előnytelenül megnyújtják az arcod. A mélyen a fejbe húzható fazonok állnak neked a legjobban, akár kis, akár széles karimájuk van, hiszen ezek inkább szélesítik az arcot.

 

 

Kerek arc

 

Kerek arcforma

Ha a kerek arcúak közé tartozol, jól állnak a magasított, kicsit western fazonú kalapok, de azok is, amelyek szélesebbek. A lényeg, hogy optikailag valamilyen irányba megnyújtsd a fejformádat, és ez majd kellemes összhatást ad.

 

 

Szív alakú arc

 

Kerek arcforma

Ha szögletes arcod, és kicsi állad van, akkor a szív alakúak közé tartozol. Nagy szerencséd van, hiszen nekik szinte az összes kalap típus jól fog állni. Egy jó tanács azért neked is van: kerüld a túl nagykarimájú kalapokat, ezekben ugyanis még kisebbnek tűnhet az állad.

 

 

Szögletes arc

 

Kerek arcforma

Ha erőteljes vonásokkal, széles állkapoccsal, erős arccsontozattal rendelkezel, akkor igazi nőies kalapokkal finomíthatod az összképet. Neked feltehetően nagyon jól áll a széles, vagy a lelógó karimájú kalap. Egy félrecsapott kalappal, vagy egy oldalra tűzött dísszel ellensúlyozhatod a szögletes arc vonalait.

 

 

Ha még mindig bizonytalan vagy a legjobb kalapformát illetően, küldj üzenetet, és segítünk választani.

 

Sapkák, kalapok széles választéka

Szofi kalap
Őszi-tavaszi gyapjú kalap
Barett sapka
Kabátszövet anyagból

Szalma kalapok - Sapka Kalap

Nyári kalapok - Sapka Kalap

Western kalapok - Sapka Kalap